Vrhunska tehnologija u službi zdravlja

Napisano na 16. lipnja 2019.

Radiochirurgia Zagreb svrstala se među najbolje klinike za liječenje inoperabilnog raka gušterače na svijetu, potvrđuju rezultati liječenja karcinoma gušterače kod 30 pacijenata u zadnje dvije godine. Naime, svi pacijenti nakon provedenog liječenja još uvijek su stabilno, što je uspjeh kojim se do sada nije mogla pohvaliti niti jedna svjetska poliklinika.

To su ovih dana na 14. Međunarodnom kongresu stereotaksijske radiokirurgije, koji se odvija u Rio de Janeiru, svjetskoj stručnoj javnosti predstavili članovi tima Radiochirurgije Zagreb, doktor Hrvoje Kaučić te fizičari Domagoj Kosmina i Adlan Čehobašić.  Na kongresu su održali predavanje o liječenju lokalno uznapredovalog karcinoma gušterače i predstavili rezultate korištenja najsuvremenije metode liječenja ovakvog oblika karcinoma koja se zasniva na preciznom praćenju gibanja tumora gušterače.

Stručnjaci Radiochirurgije Zagreb ovakav oblik liječenja provode već zadnje dvije godine koristeći Calypso, sustav za praćenje micanja tumora u realnom vremenu američke tvrtke Varian.

Više o Radiochirurgiji Zagreb možete pogledati u našem ljetnom specijalu iz 2017 godine.

Izvor: ictbusiness.info

Oznake

Current track

Naslov

Glazbenik