Ovo su najljepše plaže na Jadranu

Napisano na 16. lipnja 2019.

Bistro more, grebeni koji skrivaju neodoljive pješčane plaže, gastro delicije, otoci koji mame prekrasnom prirodom…, ovo su samo neki od razloga zašto mnogi kao destinaciju za savršen ljetni odmor biraju upravo Jadran. S reputacijom kristalno čistih uvala, Hrvatska postaje sve popularnija među istinskim morskim entuzijastima. Zbog toga ne iznenađuje što su i novinari francuskog Vogue magazina odlučili krenuti na putovanje obalom i istražiti koje su to najljepše plaže u Hrvatskoj. 
Njihovu listu uz kratki opis plaža donosimo u nastavku… Jeste li ih vi već posjetili?

Plaža Zlatni rat 

Poznat i kao Zlatni rog, ovaj pješčani predio koji se nalazi zapadno od grada Bola, jedno je od najomiljenijih ljetnih odredišta u Hrvatskoj, ne samo zbog tirkiznog mora, već i zbog brojnih vodenih sportova koje možete pronaći ovdje, bilo da se radi o vožnji brodom ili kajakom. 

Plaža Punta Rata 

Smještena na Makarskoj rivijeri, plaža Punta Rata dokaz je da mediteranski raj još uvijek postoji. Uz pozadinu sastavljenu od stijena i borova lako je pronaći mirno mjesto ili čak i ležaljku za sunčanje koju možete iznajmiti.

Plaža Betina špilja 

Nedaleko od Dubrovnika, ispod stjenovite špilje smještena je plaža Betina. Do ove prelijepe plaže možete doći samo morem, plivajući, brodom ili kajakom. 


Plaža Stiniva 

Skrovište vojnika za vrijeme Drugog svjetskog rata, Vis se danas smatra jednim od najljepših otoka u Hrvatskoj. Ova plaža smještena je na mirnom području, pristup kopnom je nezgodan, ali to ju čini još ljepšom. 

Plaža Little Green Bay 

Na otoku Hvaru, hotel Little Green Bay posjeduje jedan od najljepših kutaka regije. Uokvirena stablima maslina, plaža je okružena ugodnim ležaljkama, a gosti hotela mogu iznajmiti i maske za ronjenje i pedaline koje hotel nudi.

Plaža Nugal 

Još jedna bajkovita mediteranska destinacija nalazi se na Makarskoj rivijeri. Nugal je smještena među stijenama i dodiruje mirno Jadransko more. Nalazi se sa sunčane strane planine Biokovo.

Plaža Dubovica

Na otoku Hvaru, plaža Dubovica savršeno odgovara na sve ljetne zahtjeve. Skrivena je od vjetra, more je bistro i mirno te je idealna za otkrivanje prekrasnih biljaka i životinja kojima je more dom.

Plaža Banje

Uz panoramski pogled na stari grad u Dubrovniku i šljunčanu plažu, Banje je jedna od najpoznatijih plaža na jugu Dalmacije. Ako se odlučite za privatni smještaj, moguće je unaprijed rezervirati i ležaljke za sunčanje, kako biste bili korak ispred ljetnih gužvi.

Izvor: bonjour.ba

Oznake

Nastavite čitati

Current track

Naslov

Glazbenik