Više nema dileme ko će voditi Milan sljedeće sezone

Napisano na 15. lipnja 2019.

Čeka se službena potvrda

Marco Giampaolo će uskoro biti i zvanično predstavljen kao novi trener Milana, javljaju italijanski mediji. 

Nakon još jedne sezone u kojoj nije izboren plasman u Ligu šampiona, dosadašnji trener Gennaro Gattuso spakovao je kofere i otišao sa San Sira, a potraga za njegovim nasljednikom nije dugo trajala.

U momentu kada se u Hrvatskoj nalazio na odmoru Marcu Giampaolu je zazvonio telefon, a na drugoj strani linije bio je Milanov tehnički direktor Paulo Maldini koji mu je ponudio mjesto trenera, što je ovaj i prihvatio.

Giampaolo se već nekoliko dana nalazi u Milanu i spreman je potpisati dvogodišnji ugovor, a sve prepreke da se cijeli posao realizuje otklonjene su danas nakon što ga je Sampdoria oslobodila ugovora koji je imao.

Da je potpisan sporazumni raskid ugovora potvrdila je i Sampdorija.

“Zahvaljujemo Marcu na tri godine koje je proveo u našem klubu. Zajedno smo rasli, postigli smo mnogo i sada mu želimo sreću u nastavku karijere”, rekao je predsjednik kluba Massimo Ferrero.

U sedmostrukom prvaku Italije posao je dobio također i legendarni Zvonimir Boban koji će doći na mjesto sportskog direktora, a kada su u pitanju novi igrači, pojačanje će biti naš Rade Krunić čiji se potpis očekuje u utorak.

Što se tiče Giampaola, kroz dosadašnju trenersku karijeru ovaj 51-godišnji stručnjak koji je rođen u Švicarskoj je radio u Empoliju, Cremoneseu, Bresciji, Ceseni, Cataniji, Cagliariju i Ascoliju.

Izvor: SportSport.ba

Oznake

Current track

Naslov

Glazbenik