Walter i East postali jedan brend: IT kompanija iz BiH na globalnom tržštu

Napisano na 16. lipnja 2019.

Sarađujući sa mnogim svjetskim kompanijama u oblastima software developmenta, arhitektonsko-građevinske i mašinske industrije, Walter je u proteklih osam godina uspio unaprijediti svoje poslovanje i sa 120 inžinjera napraviti zapažen uspjeh. Od danas, Walter je postao Walter Sar grupacija sa svoja 3 brenda i svečano otvorio vrata novim uspjesima, pouzdanim partnerima, budućim saradnicima i inžinjerskim izazovima.

Pod sloganom “Breaking boundaries between industry and technology” Walter Sar je fokusiran na budućnost koja je okrenuta ka pametnim, samoodrživim tehnološkim rješenjima u različitim industrijama.

Kroz saradnju sa kompanijama poput Symetry, BIMobject i Saint Gobain, Walter Sar dokazuje da znanje mladih iz Bosne i Hercegovine ne poznaje granice i da se na projektima širom svijeta pokazujemo kao vrhunski stručnjaci.

Jedan od brandova u ime čijeg otvaranja je sinoć priređena zabava nazvan je Walter Code. Ime simboliše udruživanje dvije kompanije Walter i East Code u jedan brand čiji su glavni ciljevi pozicioniranje jake i stabilne IT kompanije u BIH i pružanje usluga na globalnom tržištu.

Na 1000 kvadratnih metara u zgradi “Svjetlost” na posljednjem spratu svoju inspiraciju pronalazit će trenutno zaposlenih 60 software developera, a u skorije vrijeme se očekuje i porast broja uposlenih shodno novim izazovima i ciljevima grupacije. Walter Code i cijela grupacija Walter Sar, poslije novootvorenih kancelarija u Sarajevu i Mostaru, planiraju širenje poslovanja i u drugim gradovima BiH.

Na otvaranju Walter Code-a prisutni su se zabavili uz The Brew Crew i neprikosnoveni bosanskohercegovački DJ dvojac After Affair kojeg čine Bonjasky i Ivan Z.

Izvor: Klix.ba


Current track

Naslov

Glazbenik